Marc Zaal -

Droge huid en kloven

Nieuws

tae Caring Cream tegen kloven

Kloven zijn barsten of scheuren in de voethuid. Kloven zijn meestal een gevolg van uitdroging. De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes en droogt daarom snel uit.

Bij droge kloven in voeten is de behandeling gericht op het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Dit kan door de dikke laag eelt te verwijderen en een voedende, herstellende zalf te gebruiken. Hierdoor kan de huid weer soepel meebuigen en kunnen kloven zich weer sluiten.

Gebruik tae Caring Cream onze voedende, verzorgende en herstellende voetencrème om de kloven effectief te verzorgen en te laten verdwijnen.

Wat zijn kloven?

Kloven zijn barsten of scheuren in de huid. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn en aan het huidoppervlak zijn ze breder dan in de diepte. Kloven komen vaak voor in een droge, vereelte huid of juist in een zachte, vochtige huid tussen de tenen. Kloven zijn meestal niet pijnlijk, maar maken de voeten minder mooi om te zien.

Hoe ontstaan droge kloven?

Kloven in de huid zijn meestal een gevolg van uitdroging. De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes en droogt daarom snel uit. Een droge huid is minder elastisch, waardoor de huid bij belasting niet soepel kan meebuigen. Hierdoor barst de huid en ontstaan er kloven. De randen van de kloven zijn eeltig en hard. Onderin de kloof is de huid juist erg dun en kan de kloof gaan bloeden. Bij voortdurende belasting – door veel staan of lopen – kunnen kloven in de voeten dieper worden en gaan ontsteken. In dit stadium zijn kloven een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Oppervlakkige kloven in voeten komen meestal in de zomer voor door veelvuldig lopen op slippers. De hiel steekt vaak over de rand van de slipper heen en wordt bij het lopen zwaar belast. De huid beschermt zichzelf met overmatige eelt vorming en hierin kunnen gemakkelijk kloven ontstaan.

Hoe ontstaan vochtige kloven?

Vochtige of weke kloven tussen de tenen ontstaan door overmatige transpiratie of langdurig contact met water. De huid raakt verweekt en beschadigt daardoor gemakkelijk. Dit is een ideale omgeving voor voetschimmel, een belangrijke oorzaak van vochtige kloven.

Tips tegen kloven

  • Draag schoenen en slippers die goed passen.
  • Smeer de voeten twee keer per dag in met een voedende, volle crème.
  • Gebruik een eeltrasp om de aanwas van overmatig eelt te beperken.
  • Houd de huid droog door de huid na het wassen goed af te drogen.

Behandeling van kloven

Bij droge kloven in voeten is de behandeling gericht op het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Dit kan door de dikke laag eelt te verwijderen en een voedende, herstellende zalf te gebruiken. Hierdoor kan de huid weer soepel meebuigen en kunnen kloven zich weer sluiten. Bij vochtige kloven is de behandeling gericht op het bestrijden van schimmelinfecties. Behandel de kloven met een met een schimmeldodend product en houd de huid zo droog mogelijk. Kloven in voeten zijn met een goede voetverzorging meestal zelf te behandelen, maar een bezoek aan een pedicure kan ook.

tae Caring Cream tegen kloven

Gebruik tae Caring Cream onze voedende, verzorgende en herstellende voetencrème om de kloven effectief te verzorgen en te laten verdwijnen.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • diabetische voet - klachten aan voet

    Marc Zaal -

    Tips voor de verzorging van een diabetische voet

  • tips nagelschimmels kalknagels

    Marc Zaal -

    Last van nagelschimmels? Dit zijn onze tips om het op te lossen!

  • Droge huid en kloven

    Marc Zaal -

    Droge huid en kloven

  • Wat is Biolin P

    Marc Zaal -

    Wat is Biolin P