Marc Zaal -

Last van nagelschimmels? Dit zijn onze tips om het op te lossen!

Nieuws

Nagelschimmels, ook bekend als kalknagels, ontstaan wanneer de huid is beschadigd, je weerstand is verminderd  en bij  gebruik van geneesmiddelen. Maar liefst 30%(!) van onze bevolking heeft last van kalknagels. Goed nieuws, jij bent daar straks van af.

Om van jouw nagelschimmel af te komen moet er één ding voorop staan, voethygiëne. Daarnaast is geduld ook belangrijk, het kan namelijk even duren voordat de schimmelnagel is uitgegroeid en plaats heeft gemaakt voor een gezonde nagel.

Om hier zo snel mogelijk vanaf te komen of om een kalknagel te voorkomen, hebben wij 5 tips voor jou opgeschreven:

1. Schimmel houdt van vocht

Hoe vochtiger de huid, hoe groter de kans is dat er schimmel ontstaat. Houd je voeten dus droog.

2. Loop thuis zoveel mogelijk op blote voeten

Wanneer je geen sokken aan hebt, zijn jouw voeten vrij om te ademen en gaan ze niet transpireren. Niet mogelijk om op blote voeten te lopen? Draag dan katoenen sokken, dit remt transpiratie af.

3. Zorg dat je pH-waarde in balans blijft

De pH-waarde zegt iets over de zuurgraad in ons lichaam, een pH-waarde van 7,0 is neutraal. Door het gebruik van zeep gaat jouw pH-waarde omhoog en is de kans op een schimmel groter. Zorg er daarom voor dat jouw pH-waarde neutraal blijft door het zoveel mogelijk beperken van gebruik van zeep op jouw voeten.

4. Behandel je nagels met een spray tegen nagelschimmelsSpray nagelschimmels kalknagels

Je kunt je nagelschimmel behandel met een spray, die effectief werkt tegen voet- en nagelschimmels en daarnaast de huid en nagels hersteld en versterkt. Wij hebben op basis van onze kennis over kalknagels Fungus Combat & Skin Recovery ontwikkelt die effectief tegen voet- en nagelschimmels en werkt en de huid en nagels hersteld, versterkt en ze een mooi en natuurlijk uiterlijk geven.

De op natuurlijke basis geproduceerde Alcohol in Fungus Combat & Skin Recovery zorgt in combinatie met Melkzuur en Manuka olie voor optimale bestrijding van voet- en nagelschimmels, terwijl Biolin P de microbiële beschermende flora (microbioom) van uw voeten en nagels hersteld. 

5. Behandel schoenen aan de binnenzijde

Onze laatste tip is het reinigen van je schoenen. De grootste bron van (her)besmetting is namelijk je schoenen. Zodra je begint met de behandeling van je nagels, moet je ook beginnen met  behandelen van je schoenen. Hiervoor kun je een schimmeldodende schoenen-deodorant aan schaffen.

 

Succes!

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • diabetische voet - klachten aan voet

  Marc Zaal -

  Tips voor de verzorging van een diabetische voet

 • tips nagelschimmels kalknagels

  Marc Zaal -

  Last van nagelschimmels? Dit zijn onze tips om het op te lossen!

 • Droge huid en kloven

  Marc Zaal -

  Droge huid en kloven

 • Wat is Biolin P

  Marc Zaal -

  Wat is Biolin P