Onze product filosofie

De meest vitale functie van de huid is de bescherming van ons lichaam. Dankzij de ingenieuze microbiële beschermende flora van onze huid komen ziektekiemen en UV licht niet het lichaam binnen.

Tae Huidverzorging onderkent het belang van de microbiële flora voor een gezonde huid. Daarom heeft tae huidverzorging, gefundeerd op jarenlange ervaring in de medisch pedicure- en huidverzorgingspraktijk, herstellende, verzorgende en hygiënische producten voor been, hand en voet ontwikkelt, die de microbiële beschermende flora van onze huid verbeteren. Dit is de basis van onze product filosofie.

Daarnaast hebben wij onze producten verrijkt met traditionele plantaardige ingrediënten voor verdieping of een specifieke heilzame, verzorgende of hydraterende werking.

Al onze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op hun kwaliteit en zijn 100% natuurlijk. De producten die wij ontwikkelen zijn allemaal actief verzorgend en huid herstellend. Al onze producten worden in Nederland ontwikkeld en gefabriceerd.
Been, hand en voet producten

In de been, hand en voet producten hebben wij traditionele ingrediënten gebruikt zoals Calendula; vanwege de medicinale, verzachtende, hygiënische werking, Aloë Vera; voor verjonging, en een elastisch, gezonde huid en Urea en Druivenpitolie; voor hydratatie van de huid en verhoging van de weerstand.

Een ander belangrijk ingrediënt, dat onderdeel is van de product filosofie en wordt gebruikt in al onze huidverzorgende producten, is BIOLIN P (Inulin). BIOLIN P is een cosmetisch prebiotisch suiker, die de microbiële beschermende flora van onze huid ondersteunt. BIOLIN P werkt als een voedingssupplement voor onze eigen beschermende micro-organismen en verminderd de aanwezige hoeveelheid schadelijke micro-organismen.

Door BIOLIN P herstelt de huid sneller. Daarnaast heeft Biolin P zich klinisch bewezen als een effectief middel om (herhaling van) huidproblemen te voorkomen en een extreem gevoelige huid (bijvoorbeeld de diabetische huid) gezond te houden. BIOLIN P is COSMOS goedgekeurd.

Handdesinfectie gels 

Naast bovengenoemde producten heeft tae huidverzorging ook twee handdesinfectie gels ontwikkeld, die naast een desinfecterende en hygiënische werking, de huid herstellen en verzorgen. De huidherstellende en verzorgende werking komt door het gebruik van preBiulin FOS, die evenals Biolin P de microbiële beschermende flora van onze huid verbeterd.

De toevoeging van preBiulin FOS voor herstel en verzorging van de huid heeft de volgende reden.

Een handdesinfectie gel is gemaakt op basis van alcohol. Alcohol in handdesinfectie gels werkt goed bij de eliminatie van virussen (COVID19) maar heeft een sterk negatief effect op de microbiële beschermende flora van onze huid met als gevolg een verminderde weerstand. 

Wanneer een handdesinfectie gel slechts af en toe wordt gebruikt, kan de huid herstellen. Echter, bij veelvuldig gebruik heeft de microbiële beschermende flora van onze huid geen kans meer om te herstellen en verliest de huid zijn weerstand tegen schadelijke micro-organismen. Een huid die zijn microbiële weerstand heeft verloren, jeukt, is onaangenaam droog, ziet er rood uit en kan in een volgende fase pijn gaan doen.

Door het gebruik in onze handdesinfectie gels van preBiulin FOS, een variant van Biolin P met eenzelfde maar sterkere werking, worden de eigen beschermende micro-organismen gestimuleerd. Hierdoor wordt de schadelijk werking van de handdesinfectie gel op de huid geminimaliseerd. U wordt o.a. beschermd tegen virussen terwijl uw huid mooi, gezond en in balans blijft door behoudt van zijn natuurlijk beschermende werking.